Workshop


Het Lectoraat Beeldende Kunst organiseert i.s.m.  de Rijksakademie en de  MFA  AKV St.Joost een jaarlijkse workshopweek, als bijzonder onderdeel van het curriculum. Twintig kunstenaars van de Rijksakademie en de MFA AKV St. Joost hebben voor deze week elf workshops ontwikkeld.

Mijn gekozen workshop was Het heden in het verleden gegeven door Theodora Kotsi.

Op de slooplijst in 's Hertogenbosch staat een oude veevoederfabriek, deels nog in gebruik.
Onze opdracht was om de eerste dag te besteden aan het zoeken naar een aanleiding voor werk in deze fabriek. We kregen daarbij toegang tot de hele fabriek, tot in de archieven toe.
Mijn interesse ging uit naar het oude deel, waarin ik een oude verlaten route had gevonden naar de bovenste kamer van het gebouw. Hieronder zie je het eindfilmpje.


Of klik hier om het filmpje op Youtube te bekijken


Dit zijn foto's genomen van de bovenste kamer.
Mijn idee van het filmpje was het steeds dieper komen in je eigen ziel, om daar geconfronteerd te worden met het feit dat je 'dat ene meisje' toch nog steeds leuk vindt. De teksten zijn een waarschuwing om niet verder te gaan en je voor de waarheid te behoeden.




tekst: 'Ik houd nog altijd van je' 






 



Tijdens het maken van deze foto's ben ik erg opzoek gegaan om de sfeer die zo'n oude geleefde omgeving met zich mee brengt. Ik heb mij niet laten schuwen door 'saaie' foto's van simpelweg een muur.

 














Hieronder zie je foto's die tijdens mijn onderzoek-toer heb gemaakt.

Wat mij in interesseert in het maken van deze foto's zijn de vormen van kleuren die het tot een esthetisch beeld maken. De verdwijnpunten van de grote schachten in zo'n fabriek maakten grote indruk op mij. Het is dus de beleving, de aanschouwing die mij aanzet tot het maken van deze foto's.

















Dit zijn foto's uit de oude fotoboeken van het bedrijf. Wat mij interesse opwekte was de nieuwe levendigheid die de foto's kregen na ze opnieuw te hebben gefotografeerd. Uiteindelijk heb ik hier niets mee gedaan.














Tekeningen rond de fabriek op de eerste dag.